Ο Σύλλογος

Η Αθλητική Ένωση Πεντέλης (Α.Ε ΠΕΝΤΕΛΗΣ)  είναι ένας  Αθλητικός φορέας που δημιουργήθηκε το 2012 στον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης με την συγχώνευση του τμήματος καλαθοσφαίρισης του ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ Α.Ο (έδρα Νέα Πεντέλη) διά απορροφήσεως  με τον από από χρόνια αδρανή Α.Σ ΠΕΝΤΕΛΗΣ  (έδρα Πεντέλη).

Ουσιαστικά η  Α.Ε ΠΕΝΤΕΛΗΣ, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, ακλουθεί την ιστορία  και  τα αγωνιστικά δικαιώματα του τμήματος καλαθοσφαίρισης  του ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΑΟ, που ιδρύθηκε 1983 και με σταθερά ανοδική πορεία  από την ΣΤ’ στην Α’ τοπική κατηγορία της Αττικής.

Από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του ο νέος Σύλλογος ευτύχησε να έχει μία πολύ μεγάλη επιτυχία αφού πανηγύρισε την άνοδο της ανδρικής ομάδας του στα Εθνικά Πρωταθλήματα.

Από τότε η ανδρική ομάδα , αγωνίζεται για έκτη συνεχή αγωνιστική περίοδο  στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, με μια σταθερή πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία τρία  χρόνια.

Το όραμα των έμπειρων παραγόντων της  είναι να εξασφαλίσουν για την νεολαία  της ευρύτερης περιοχής, ιδανικές  συνθήκες άθλησης είτε για  μαζικό αθλητισμό  είτε για αθλητισμό διάκρισης.

Copyright 2017 by Α.Ε. ΠΕΝΤΕΛΗΣ